• Dutch
  • English
Home
Nieuws
Organisatie
Vrijwilligerswerk
Infomeetings
Sponsorprojecten
Donaties
Ghana en Noord-Ghana
Ervaringen
Foto Album
Forum
Contact
FAQ
Links
 
Login

 
 
Vrijwilligerswerk

Gemotiveerde mensen!
Vrijwilligerswerk is een mooie manier om je handen uit de mouwen te steken en om zinvol bezig te zijn mét en vóór anderen. Het biedt je de kans je horizon te verbreden en veel te leren en op een bijzondere manier kennis te maken met een ander land.

Daar staat tegenover dat er wel wat van je wordt verwacht: Je hebt wat in je mars, je neemt je werk serieus en wilt op een enthousiaste manier iets betekenen voor je project. Verder beschik je over relevante werkervaring en/of een afgeronde studie, ben je minimaal 21 jaar oud en in staat om je ten minste drie maanden in te zetten voor één van onze partnerprojecten in Ghana.

Professionele begeleiding
NorGhaVo heeft ruime ervaring met vrijwilligerswerk. Inmiddels hebben wij al meer dan honderd mensen begeleid in hun werk op onze projecten. Ons professionele team ter plaatse weet dan ook perfect hoe ze jou op een zo goed mogelijke manier kunnen helpen tijdens je verblijf. En in Nederland kun je via onze staf - die allemaal voor langere tijd in Ghana hebben gewoond en gewerkt - rekenen op een perfecte voorbereiding.

Je kunt van ons verwachten dat je op de juiste werkplek terecht komt en bij een leuk gastgezin wordt ondergebracht. Dat we je zo goed mogelijk begeleiden bij de voorbereiding in Nederland, onder meer door middel van persoonlijke gesprekken en informatiebijeenkomsten en brochures en dat we je een goed beeld geven van het land en de cultuur. Daarnaast kun je natuurlijk altijd met allerhande vragen per e-mail bij ons terecht. Tijdens je verblijf in Ghana word je goed begeleid door een zeer behulpzame en ervaren lokale staf, bestaande uit vier mensen, die relevante opleidingen en trainingen hebben gehad om dit werk te kunnen doen.

De juiste persoon op het juiste project
We vinden het belangrijk je ergens aan het werk te zetten waar je betekenisvol bent. We zoeken dus niet 'zoveel mogelijk werkplekken bij zoveel mogelijk vrijwilligers', maar willen vooral een goede 'match' tussen de vrijwilliger en het project. Alleen dan heeft een vrijwilliger het goevoel iets te kunnen bijdragen en plukt het project de vruchten van de aanwezigheid van een extra medewerker. Een goede afstemming tussen jouw vraag en het Ghanese aanbod bevordert op die manier de structurele ontwikkeling van het land. We zoeken dus de juiste mensen op de juiste plekken!

Wat verwachten we van jou?
We willen dat vrijwilligers hun grenzen verleggen, gemotiveerd zijn en respect hebben voor de cultuur waarin zij enkele maanden wonen. Respect voor de omgeving is enorm belangrijk, want je bent te gast in een ander land en zult je moeten aanpassen aan de cultuur en gebruiken van het land waar je een tijd mag wonen. Tot slot, verwacht jouw project volledige inzet en een serieuze werkhouding. Want zij willen er graag samen met jou iets moois van maken!

Aankomstdata
Het introductieprogramma in Ghana begint meestal elke laatste woensdag van iedere maand. De start van je werkzaamheden de dinsdag of woensdag van de week erna.

 September 2009           aankomst 28 augustus

Oktober 2009                 aankomst 30 september

November 2009             aankomst 28 oktober

December 2009             aankomst 25 november

Januari 2010                  aankomst 6 januari

Lees verder over het programma, je werplek en gastgezin...


 
   
vrijdag, 5 juni 2009   ·   © 2006 NorGhaVo   ·   Design door Root4u   ·   Draaiend op Joomla!