• Dutch
  • English
Home
Nieuws
Organisatie
Vrijwilligerswerk
Infomeetings
Sponsorprojecten
Donaties
Ghana en Noord-Ghana
Ervaringen
Foto Album
Forum
Contact
FAQ
Links
 
Login

 
 
Organisatie
NorGhaVo is een enthousiaste non-profit organisatie met haar wortels in zowel Ghana als Nederland. Wij bestaan sinds 2002 en hebben als missie (1) in Ghana een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het noorden van het land en (2) in Nederland de betrokkenheid bij het ontwikkelingsvraagstuk te vergroten. 

Het ontstaan
Het idee voor NorGhaVo ontstond in 2001 in Ghana. Enkele Nederlandse vrijwilligers en Ghanese collega's werkten prettig samen op een aantal projecten. Deze samenwerking was vruchtbaar en wekte de waardering van de lokale gemeenschap. Met wat energie en toewijding bleek je heel wat voor elkaar te kunnen krijgen. Om die reden is de succesvolle samenwerking voortgezet, ook na terugkeer van de Nederlanders uit Ghana. NorGhaVo was geboren.

NorGhaVo is nu een volwaardige stichting die zich onderscheidt van andere organisaties door haar enthousiasme, transparantie, eerlijke doelstellingen en persoonlijke verbondenheid met het gebied. Wij hebben in Ghana twee kantoren. Eén in Tamale en eentje in Navrongo. Vanuit deze kantoren worden onze werkzaamheden in beide regio's gecoordineerd. Het kantoor in Tamale is het hoofdkantoor en de plek waar het grootste deel van onze Ghanese staf werkt.

Onze medewerkers
NorGhaVo bestaat uit een staf in Ghana en een staf in Nederland, die intensief met elkaar samenwerken. In Ghana vormen vier personen het dagelijks bestuur. Daarnaast is er een Board of Trustees die toeziet op de dagelijkse werkzaamheden, de strategische lijnen bewaakt en zowel de staf in Ghana als in Nederland van advies voorziet. De Board of Trustees werkt onbezoldigd. NorGhaVo Nederland bestaat uit een vierkoppig bestuur en negen algemeen medewerkers. Allen hebben als vrijwilliger in Ghana gewerkt of komen er vandaan.

Betrouwbaarheid
Wij vinden het heel belangrijk dat partners op ons kunnen vertrouwen. Vertrouwen dat gedoneerd geld goed terecht komt, dat je als vrijwilliger perfect wordt opgevangen en dat wij alles op alles zetten om onze doelen te bereiken. Je kunt bij dit alle op ons rekenen! Vertrouwen is namelijk de basis van een duurzame samenwerking. Zowel met onze partners in Ghana als met die in Nederland.

Via onze jaarverslagen en accountantsverklaringen - in Ghana en Nederland - geven wij openheid van zaken over onze financien. Daarnaast zijn wij trots op onze samenwerking met Oxfam-Novib, de Universiteit van Utrecht en onze publicaties in onder andere een uitgave van het Koninklijk Instituut voor de Tropen ("vrijwilligerswerk in het buitenland, een vraagbaak" ISBN 9789068325973). Daarnaast heeft de Belastingdienst NorGhaVo de ANBI-status toegekend. De ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) geeft donateurs diverse belastingvoordelen, zoals fiscale aftrekbaarheid van giften en vrijstelling van successierechten bij donaties aan onze stichting. Tot slot is misschien wel het beste bewijs voor vertrouwen, dat wij al meer dan 5 jaar successen boeken op onze projecten in Noord-Ghana.

 
   
zaterdag, 6 juni 2009   ·   © 2006 NorGhaVo   ·   Design door Root4u   ·   Draaiend op Joomla!